tisdag 19 augusti 2008

OS-GULD i religionsfobi

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156688

I Sverige råder en religionsfobi som gömmer sig bakom ord som "så att det inte det stöter sig med andra religioner". Eller "ingen religion skall diskrimineras".
Men det handlar inte alls om tolerans, det handlar om en rädsla för människors övertygelse och tro. Jag tror inte några muslimer eller judar tar illa vid sig över om människor med kristen övertygelse berättar vad de tror på, och för den delen visar det. För faktum är att inte många muslimer vad jag vet har protesterat mot skolavslutningar i kyrkan. För dom är det naturligt, att det sker i kyrkor i Sverige. Måste jag påminna Ingvar Dahl om att den svenska flaggan innehåller ett kors. Sluta då i så fall hissa den vid kommunkontoret i Växjö.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag instämmer till fullo med bloggaren. Det här handlar bara om politiskt korrekt idioti på högsta nivå. Kanske ska även korset i vår blågula flagga förbjudas inom en nära framtid?

I så fall sker det med samma pk-anpassade motivering som i det aktuella fallet: "Vi ska inte stöta oss med andra religionsutövare"...

Än så länge låter den här cirkusen som ett långsökt aprilskämt. Och visst luktar det som ett illa dolt skämt lång väg, precis som den i dessa dagar aktuella surströmmingen.